Follow us:

Workshop με θέμα “Νέοι ρόλοι για τους Φορείς Αθλητισμού: Καινοτόμες προσεγγίσεις – Η σημασία του Networking”, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Το ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο «Health Promotion at Sport Clubs» του προγράμματος Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργανώνει Workshop με θέμα «Νέοι ρόλοι για τους Φορείς Αθλητισμού: Καινοτόμες προσεγγίσεις- Η σημασία του Networking» την Πέμπτη 30 Ιουλίου και ώρα 10.00 π.μ στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Αθηναίων.

Η υλοποίηση του Workshop εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΚΕΑΝ για διαβούλευση και συνεργασία με ενδιαφερόμενους φορείς, όπως είναι sport clubs, τοπικές αθλητικές ενώσεις, φορείς, σύλλογοι, ομοσπονδίες κ.α με τελικό στόχο τη βελτίωση των υφιστάμενων μοντέλων διακυβέρνησης των αθλητικών φορέων και τη διεύρυνση του ρόλου τους ώστε να εξελιχθούν σταδιακά σε πραγματικά εργαλεία για τη βελτίωση της υγείας μέσω της άσκησης, την εκπαίδευση και την κοινωνική συνοχή.

Στο Workshop θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι sport clubs και άλλων αθλητικών φορέων, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών  Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), αθλητικοί ψυχολόγοι, διατροφολόγοι, αθλητές και άλλοι. Προσκλεκλημένοι θα είναι εκπρόσωποι αθλητικών ενώσεων, συλλόγων, ομοσπονδιών, ακαδημιών ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλει και τένις, καθώς και αθλητικών οργανισμών των Δήμων της Αττικής.

Σκοπός του workshop είναι η ενημέρωση όσων δραστηριοποιούνται ερασιτεχνικά και επαγγελματικά στον τομέα του αθλητισμού αναφορικά με τους στόχους του έργου «HealthPromotion at Sport Clubs» καθώς και η συμβολή και συμμετοχή τους -μέσω της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας τους- στην υλοποίηση των επιμέρους φάσεων του έργου.

Λίγα λόγια για το έργο

Το Health Promotion at Sport Clubs (HP@SC) είναι ένα έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο θέτει στο επίκεντρό του το ρόλο των sport clubs ως άτυπων εκπαιδευτικών χώρων. Και αυτό διότι ιστορικά τα sportclubs και γενικότερα οι αθλητικοί φορείς αποτελούν βασικές χωρικές ενότητες προπονήσεων και καθημερινής άσκησης εντός των οποίων προωθείται η γνώση για τη συμβολή της φυσικής άσκησης  στην προαγωγή της υγείας.

Το παρόν πρόγραμμα είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τους Κανονισμούς και τις Συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η «Λευκή Βίβλος για τον Αθλητισμό», η Σύσταση για την «Προώθηση της σωματικής άσκησης για τη βελτίωση της υγείας», η Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την «Ανάπτυξη της ευρωπαϊκής διάστασης στον Αθλητισμό» και το Ψήφισμα του Συμβουλίου σχετικά με το «Πρόγραμμα Εργασιών της Ε.Ε για τον αθλητισμό».

Στόχοι του έργου είναι η ενίσχυση της γνώσης για την αξία του αθλητισμού στην υγεία, την ευημερία, την ανάπτυξη των προσωπικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, η μετεξέλιξη των φορέων αθλητισμού σε πρεσβευτές νέων αντιλήψεων για περισσότερο υγιεινά πρότυπα ζωής, καθώς και η βελτίωση των δεξιοτήτων και του γνωσιακού πεδίου των ιδιοκτητών, των προπονητών και του συνόλου των εργαζομένων στα sport clubs και άλλους αθλητικούς φορείς.

Στο έργο συμμετέχουν- πέραν του ΚΕΑΝ – άλλοι πέντε (5) εταίροι από την Ιταλία, την Κύπρο, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία.  Το Grassroots Sport Association Tennis Club Vicenza (CTV), το Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων (CCEIA), το Union for development of sport and sports culture Footura (FOOTURA), το Unione Sportiva Maria Ausiliatrice Associazione Dilettantistica (USMA) και το Tenis klub Olimpija (TKO).

Το έργο αναμένεται να επωφελήσει σημαντικά τόσο τα ίδια τα ενδιαφερόμενα μέρη όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεδομένου ότι απευθύνεται στα παιδιά, τους εφήβους, τους ενήλικες που ακολουθούν καθιστική ζωή, τους γονείς, τα σχολεία, τους δημόσιους φορείς, την αυτοδιοίκηση, καθώς και το επιστημονικό προσωπικό στον κλάδο της υγείας, της ψυχολογίας και της διατροφής.

Απώτερος στόχος του ευρωπαϊκού έργου «Health Promotion at Sport Clubs» είναι η ανάπτυξη συνεργειών μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου συνεργασίας (HP-Lab) στα πεδία του αθλητισμού, της υγείας, της εκπαίδευσης και της προπόνησης. Το συγκεκριμένο δίκτυο δύναται να αποτελέσει ένα παράθυρο ευκαιρίας σε όσους επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιστημονική πληροφόρηση, σε νέες και πετυχημένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες με στόχο την προαγωγή της υγείας μέσα από τη φυσική άσκηση.

Το ΚΕΑΝ ως εταίρος του έργου επιδιώκει -μέσα από την παρούσα σύμπραξη- να θέσει τις βάσεις για τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου λειτουργίας των φορέων αθλητισμού στη χώρα μας. Ενός πλαισίου με σαφή προσανατολισμό τη  βελτίωση της υγείας.  Παράλληλα, το άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας με ομοειδείς φορείς σε τοπικό, εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των sport clubs, θα συμβάλει στην αύξηση των μελών τους, αλλά και στην οικονομική ευρωστία τους. Κυρίως όμως θα πολλαπλασιάσει τον ήδη θετικό τους αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία,  θα συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην υιοθέτηση νέων στάσεων και αντιλήψεων ζωής και θα σταθεί αρωγός στην αναγκαία απόκτηση  μιας υγιούς και ευημερούς κοινωνίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts