Follow us:

Το ΚΕΑΝ συμμετέχει στο ετήσιο συνέδριο του CSR in Greece με θέμα «Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο»

Το ΚΕΑΝ συμμετέχει στο 3ο Ελληνικό Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το οποίο διοργανώνεται από την Capital Link και θα πραγματοποιηθεί στην Αίγλη Ζαππείου την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.  Η Capital Link συνεχίζει να υπηρετεί πιστά και να προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα προβάλλοντας και παρουσιάζοντας τόσο τις πρωτοβουλίες από τη πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου, όσο και τις δραστηριότητες και ανάγκες των ΜΚΟ.

Κεντρικός Ομιλητής στο φετινό Συνέδριο θα είναι ο κ. Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος του Libra Group.
Το Libra Global Internship Program είναι το μόνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του είδους του στην Ελλάδα, γίνεται σε συνεργασία με το Deree College και αποδεικνύει το πάθος του κ. Λογοθέτη να βοηθήσει την ελληνική νεολαία κατά τη διάρκεια της κρίσης προσφέροντας θέσεις εργασίας στους αριστεύοντες φοιτητές στα γραφεία του ανά το κόσμο.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχει επίσης απευθύνοντας χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Θανάσης Σκορδάς ο οποίος υποστηρίζει από κυβερνητικής πλευράς κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέων προοπτικών για νέες επενδύσεις και νέες ευκαιρίες για όλους. Επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Το Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link θα φιλοξενήσει και φέτος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα μέσω των εκπροσώπων τους να έρθουν σε επαφή με τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο, να προβάλλουν το έργο και τις ανάγκες τους και να επιτύχουν νέες συνεργασίες και συμπράξεις.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Capital Link η οποία επιτυγχάνεται χάρη στην υποστήριξη των εταιρειών που συμμετέχουν στο Συνέδριο και σκοπό έχει τη ζωντανή και άμεση αλληλεπίδραση όλων των ενδιαφερομένων μερών της ΕΚΕ.

 Το σύνθημα της φετινής χρονιάς είναι: «Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο» με τη συμμετοχή 100 ΜΚΟ απ’ολη την Ελλάδα. Διανύουμε μια εποχή παγκόσμιου οικονομικού κλονισμού με ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα μας και το κοινωνικό ιστό. Η οικογενειακή και κοινωνική καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας είναι ιδιαίτερα ζοφερή. Οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με πρωτοφανή δεδομένα και δέχονται τις σοβαρές συνέπειες της κρίσης. Επιπλέον η διαθρωτική κρίση θεσμών και αξιών έχει προκαλέσει γενικευμένα συναισθήματα αναξιοπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης. Στο κέντρο όλων αυτών παραμένει ο άνθρωπος, ο έλληνας πολίτης, η κινητήριος δύναμη αυτής της χώρας ο οποίος παρόλο που βάλλεται περισσότερο από ποτέ συνειδητοποιεί τη σημασία του εθελοντισμού, της προσωπικής προσπάθειας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πάνω από όλα της ανθρωπιάς στην πορεία για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.

Το συνέδριο έρχεται να προβάλει ακριβώς αυτό καθώς και να αποδείξει ότι οι εταιρίες και οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν για να είναι αποτελεσματικές και κερδοφόρες, χρειάζονται ένα παγκόσμιο όραμα για το ποιες είναι και τι θέλουν, υπεύθυνα προϊόντα και πρακτικές, σωστή επικοινωνιακή στρατηγική, αφοσιωμένους υπαλλήλους και πελάτες οι οποίοι δεσμεύονται να τηρήσουν και να υποστηρίξουν σωστές πρακτικές. Τα προγράμματα ΕΚΕ μπορούν και αποτελούν το συνδετικό κρίκο που κρατά αυτά τα διαφορετικά κομμάτια ενωμένα.

Θα συζητηθούν επίσης τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα όπως η παγκόσμια λειψυδρία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η διαχείριση στερεών αποβλήτων, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο εθελοντισμός και η δέσμευση των υπαλλήλων ,οι κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις κ.α. Επίσης θα υπάρχουν παρουσιάσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ομιλίες σχετικά με τη σωστή επικοινωνιακή πολιτική σε ότι αφορά τη στρατηγική ΕΚΕ καθώς και τις νέες τάσεις για τη συγγραφή απολογισμού.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.