Πρότυπα Ψηφιακών Εκπαιδεύτικων Προγραμμάτων με βάση το παιχνίδι: Υλοποίηση του Εννοιολογικού Πλαισίου του ευρωπαϊκού προγράμματος Sparks

Το ευρωπαϊκό έργο Sparks, μια στρατηγική σύμπραξη για την ετοιμότητα της ψηφιακής εκπαίδευσης που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, συνεχίζει να προσφέρει στον ψηφιακό μετασχηματισμό τουλάχιστον στις χώρες των εταίρων του έργου που είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Ρουμανία. 

Ύστερα από την παραγωγή του Εννοιολογικού Πλαισίου για Προγράμματα Παιχνιδοποιημένης Ηλεκτρονικής Μάθησης, ήρθε η ώρα να το δοκιμάσουμε και να δημιουργήσουμε τα Πρότυπα για Προγράμματα Παιχνιδοποιημένης Ηλεκτρονικής Μάθησης. 

Πώς το κάναμε; Μέσω των εργαστηρίων κωδικοποίησης που έφεραν σε επαφή την ομάδα του έργου Sparks με εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ΕΕΚ, μεταξύ άλλων ενδιαφερομένων, οι οποίοι δημιούργησαν από κοινού πρότυπα προγραμμάτων κατάρτισης με βάση το εννοιολογικό πλαίσιο. 

Στα Εργαστήρια συμμετείχαν συνολικά 133 άτομα, όπως 114 εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτές, 11 εκπαιδευόμενοι και 5 εθελοντές. 

  • Το 25% των εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών εργάζονται στην ανώτερη δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
  • Το 35% στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση 
  • Το 38% στη συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ΕΕΚ

Σχεδιασμένο με και για ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, κάθε πρότυπο περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον σχεδιασμό ελκυστικών μαθησιακών εμπειριών μέσω της παιχνιδοποίησης. Θα αποτελέσουν τα θεμέλια των διαδραστικών προτύπων και του οδηγού που θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης του έργου, όπου οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτές, από τον Δεκέμβριο του 2022, θα μπορούν να δημιουργήσουν τα παιχνιδοποιημένα προγράμματά τους. 

Η δημοσίευση που περιγράφει λεπτομερώς τη διαδικασία ανάπτυξης των προτύπων, τη δομή και την περιγραφή είναι διαθέσιμη στον επίσημο ιστότοπο του έργου https://www.projectsparks.eu/project-results.htm .

Η κοινοπραξία εισέρχεται τώρα στη φάση παραγωγής της ψηφιακής πλατφόρμας Sparks η οποία θα δοκιμαστεί πιλοτικά με παρόχους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης όπως επίσης  και εκπαιδευόμενους και θα βελτιωθεί ανάλογα. 

Εάν ενδιαφέρεστε να τη δοκιμάσετε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που παρέχονται παρακάτω.

 

Περισσότερες πληροφορίες

ΚΕΑΝ 

Ράινα Μελισσηνού

6992015635

raina@stavrosm18.sg-host.com

www.kean.gr 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.