Follow us:

Ευρωπαϊκό έργο SOS Centers: Η πρώτη συνάντηση των εταίρων στη Σόφια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Μαρτίου στη Σόφια της Βουλγαρίας το πρώτο meeting του ευρωπαϊκού προγράμματος “School Organized Support Centers – SOS Centers”. O οργανισμός Opportunity and Protection Association (Chance) φιλοξένησε τη συνάντηση με την πολύτιμη παρουσία όλων των συμμετεχόντων!

Μέσα από μια εποικοδομητική συνομιλία, οι εταίροι συζήτησαν:

  • Ανέλυσαν τους στόχους του έργου και του σχεδίου δράσης.
  • Συζητήσανε τα παραδοτέα του κάθε οργανισμού.
  • Προγραμματίσανε τα επόμενα βήματα.

Η πρόταση έργου αναφέρεται στην πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών (VAC) στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19, η οποία άλλαξε τη ζωή των παιδιών. Προκειμένου να διατηρηθούν οι ευκαιρίες των παιδιών να αναφέρουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και να αναζητήσουν υποστήριξη, η πρόταση θέτει τους ακόλουθους στόχους:

  1. Να ενισχυθούν οι μηχανισμοί έγκαιρου εντοπισμού, αναφοράς και υποστήριξης (δυνητικών) θυμάτων με την ίδρυση κέντρων SOS σε εννέα (9) σχολεία και δύο (2) παιδικούς αθλητικούς συλλόγους που θα έχουν θετικό αντίκτυπο σε 1400 παιδιά.
  2. Να αναβαθμιστεί η ικανότητα 140 ενδιαφερομένων και σχετικών επαγγελματιών για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών (VAC).
  3. Να αυξηθεί η πρακτική σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης στον τομέα της εφαρμογής της παιδικής συμμετοχής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών (VAC).

Ένα νέο έργο ξεκινά με ενθουσιασμό και αισιοδοξία για νέες καινοτόμες καλλιτεχνικές δημιουργίες με κοινωνικό αντίκτυπο. Όλοι οι εταίροι έχουν δεσμευτεί για το έργο και τη σημασία της ομαδικής εργασίας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διοικητικά, οικονομικά και οργανωτικά θέματα. Αποφασίστηκε επίσης το σχέδιο δράσης για τους επόμενους μήνες.

 

Project Funded by Creative Europe (CREA) Programme of the European Union #EU. [CREA-CULT-2021-COOP). Project number: Project 101055846].

The European Commission’s support for the production of this document does not constitute an endorsement of the contents, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.