Follow us:

Ημερίδα και Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά της έμφυλης βίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 η ημερίδα κατά της έμφυλης βίας που διοργάνωσε το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Promote Respect and Tolerance – PROSPECT”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μήνυμα της ημερίδας ήταν σαφές: Η πανδημία της έμφυλης βίας πρέπει να σταματήσει εδώ! Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με τη νεολαία στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας (13 έως 18 ετών), προκειμένου να τους βοηθήσουν στην οικοδόμηση υγειών και ισότιμων στενών διαπροσωπικών σχέσεων.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν διευθυντές και διευθύντριες γυμνασίων και λυκείων της περιοχής, καθηγητές και καθηγήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που ασχολούνται με εφήβους, καθώς και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αντιδήμαρχο παιδείας και τεχνικών έργων κ. Μιχάλης Τράκας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece κ. Σταύρος Μηλιώνης ο οποίος αναφέρθηκε στις γυναικοκτονίες που έχουν στιγματίσει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα παρουσίασε η Ράινα Μελισσηνού, project manager του ΚΕΑΝ, τονίζοντας την αναγκαιότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εφήβων μέσα από τις δράσεις του έργου, που υλοποιείται σε έξι χώρες συνολικά.

Η κα Μαρία Γιαννιού, συνιδρύτρια Women Act, Empowerment & Leadership Coach και Corporate Trainer συμμετείχε με ομιλία με θέμα: «Ισότητα φύλων και στερεότυπα: Τι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά;».

Η κα Σοφία Δρόσσου, ψυχολόγος με εξειδίκευση σε παιδιά και εφήβους, ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα του κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας τοποθετήθηκε με ομιλία, με τίτλο «Έμφυλη βία: Η υγιής εικόνα του εαυτού στον αντίποδα της ανοχής. Η αναγκαιότητα της ψυχοεκπαίδευσης εφήβων.»

Στη συνέχεια της ημερίδας και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PROSPECT πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Νοεμβρίου το Διήμερο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «PROSPECT – Προώθηση του σεβασμού στις ερωτικές σχέσεις»  το οποίο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επαγγελματίες της εκπαίδευσης καθηγητές και καθηγήτριες καθώς και ψυχολόγοι που απασχολούνται σε Γυμνάσια και Λύκεια του Βορείου Τομέα Αθηνών. Στόχος του σεμιναρίου ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όσους ασχολούνται με τους νέους και τις νέες για τα ζητήματα της έμφυλης βίας.

Συνέχεια έχει η υλοποίηση του εκπαιδευτικού εργαστηρίου με τίτλο: «PROSPECT – Σέβομαι τον/τη σύντροφό μου», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικό και Ειδικό Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), και έχει πάρει έγκριση (Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΜΓ/68710/130683/Δ7) από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Στο έργο PROSPECT, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (REC – Rights, Equality and Citizenship Programme), συμμετέχουν οργανισμοί από τη Βουλγαρία (Opportunity and Protection Association), την Ισπανία (Fundacio Privada Pere Closa), την Ελλάδα (ΚΕΑΝ), την Πορτογαλία (Rosto Solidario), την Ιταλία (Usma Caselle) και το Βέλγιο (European Roma Information Office).

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.