Follow us:

Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) “Footprints”

 

To KEAN σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) με τίτλο «Footprints» που πρόκειται να υλοποιηθεί στην Νάπολη της Ιταλίας.

Ειδικότερα, ο οργανισμός «Mo.D.A.V.I. Federazione provinciale di Napoli Onlus», μέσα από το πρόγραμμα «Footprints» πρόκειται να φιλοξενήσει συνολικά 4 νέους (2 νέους/νέες από την Ελλάδα και 2 από την Τουρκία) για το διάστημα των 6 μηνών, οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον οργανισμό και θα έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν μαζί με το προσωπικό του φορέα και να αντλήσουν πρακτική εμπειρία.

 

Ημερομηνίες: Σεπτέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019

Τόπος Υλοποίησης: Νάπολη – Ιταλία

Συμμετέχοντες: 2 Συμμετέχοντες

Ηλικία:  18 – 30 ετών

 

Οι δραστηριότητές κατά την περίοδο των 6 μηνών:

 1. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: Οι εθελοντές θα υποστηρίξουν τις δραστηριότητες της οργάνωσης που στοχεύουν στην παροχή βοήθειας σε μετανάστες – μέλη της τοπικής κοινότητας, από την οργάνωση υλικού και διοικητικές αρμοδιότητες για τα μαθήματα και τις εξετάσεις Ιταλικής γλώσσας (ο οργανισμός είναι αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο Ιταλικό εξεταστικό κέντρο για πολίτες τρίτων χωρών από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια), μέχρι την εξεύρεση εκπαιδευτικών και επαγγελματικών ευκαιριών για αυτούς. Επιπλέον, θα οργανώσουν (σχεδιασμός, προετοιμασία και υλοποίηση) εργαστήρια με παιδιά μεταναστών προκειμένου να ενθαρρύνουν την κοινωνική τους ένταξη τους.
 2. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ: Οι εθελοντές θα υποστηρίξουν την οργάνωση πρωτοβουλιών και εργαστηρίων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την αποτροπή της βίας, που θα απευθύνονται σε ομάδες εφήβων κυρίως σε τοπικά σχολεία, μαζί με τη διοργάνωση ψηφιακής εκστρατείας ευαισθητοποίησης πάνω στο θέμα που θα κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 3. ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Θα συμβάλλουν στην προετοιμασία υλικού και στον σχεδιασμό διαδραστικών δραστηριοτήτων για μαθητές, στο πλαίσιο της δράσης του οργανισμού Modavi για την καταπολέμηση της διακοπής της σχολικής εκπαίδευσης στα τοπικά σχολεία.
 4. ΕΥΡΩΠΗ: Οι εθελοντές πρόκειται να συμμετέχουν ενεργά στην διοργάνωση και την υλοποίηση διεθνών ανταλλαγών και ευκαιριών κατάρτισης για τους νέους σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, πρόκειται να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην διαχείριση του «Youth Info Point» προκειμένου να συμβάλλουν στην διάδοση των ευκαιριών που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των διαφορετικών προγραμμάτων για τη νεολαία (εκπαίδευση, εργασία, πολιτισμός) και στην ενημέρωση του πίνακα ανακοινώσεων. 
 5. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ενεργός συμμετοχή στην διαχείριση των σελίδων του οργανισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την οργάνωση και στην επικαιροποίηση των εργαλείων επικοινωνίας που προωθούν τις προγραμματισμένες δραστηριότητες. Επιπλέον, θα διαχειρίζονται έναν ειδικό σύνδεσμο αφιερωμένο στην εμπειρία τους, όπου θα ανταλλάσουν φωτογραφίες, πληροφορίες και σκέψεις.

 

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) με τίτλο «Footprints» υλοποιείται υπό το Πρόγραμμα Εrasmus+ και για τη διάρκεια των δραστηριοτήτων καλύπτονται για τους εθελοντές τα εξής:

 • Δαπάνες ταξιδίου
 • Έξοδα διαμονής
 • Έξοδα διατροφής
 • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
 • Μηνιαίο επίδομα εθελοντή
 • Γλωσσική υποστήριξη (Μαθήματα Ιταλικής γλώσσας)
 • Συμμετοχή σε σεμινάρια κατάρτισης και αξιολόγησης δραστηριότητας

Με τη λήξη της εθελοντικής υπηρεσίας, οι εθελοντές θα λάβουν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Youthpass.

 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και το αναλυτικό Info Pack του προγράμματος. EVS FOOTPRINTS_InfoKit(1)

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής είτε καλώντας στο τηλέφωνο 210 26 92 880 είτε στέλνοντας E-mail στο afroditikofopoulou@gmail.com

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Aφροδίτη Κωφοπούλου.

Η οργάνωση «Mo.D.A.V.I. Federazione provinciale di Napoli Onlus»

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Mo.D.A.V.I. Federazione provinciale di Napoli Onlus» αποτελεί το Ναπολιτάνικο τμήμα της οργάνωσης Mo.D.A.V.I. Onlus (Movement Of The Italian Volunteering Associations) που εδρεύει στη Ρώμη και διατηρεί παραρτήματα σε όλη την Ιταλία. Έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας με πολλούς τοπικούς οργανισμούς με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η αρχή της επικουρικότητας αποτελεί ένα από τα ιδανικά και σημείο αναφοράς της οργάνωσης και η ομάδα της απαρτίζεται από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, καθηγητές, εκπαιδευτές, δημοσιογράφους και νέους ακτιβιστές.

 

Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία – ΕΕΥ (EVS – European Voluntary Service)

Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service) δίνει τη δυνατότητα σε νέους ηλικίας 17-30 ετών να παρέχουν, μέσω της προσωπικής τους δέσμευσης, υπηρεσία πλήρους απασχόλησης σε εθελοντική βάση, διάρκειας 2 έως και 12 μηνών σε κάποια άλλη χώρα εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα σχέδιο Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας μπορεί να συμπεριλαμβάνει από 1 – 30 εθελοντές. Οι εθελοντές συνεισφέρουν στις καθημερινές δραστηριότητες των οργανώσεων, ασχολούμενοι σε τομείς όπως η παροχή πληροφόρησης σε νέους, το περιβάλλον, οι τέχνες και ο πολιτισμός, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία, η κοινωνική ένταξη, η διαπολιτισμική μάθηση, οι πολιτικές για τη νεολαία κτλ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας θα βρείτε εδώ

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.