INCLUSIONCODE: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ #4

Συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με επιτυχία το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Απριλίου, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ημέρα Καριέρας για Ασυνόδευτους Ανηλίκους στο πλαίσιο του έργου EEA Grants InclusionCode. Η εκδήλωση περιλάμβανε την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας από τον Πρύτανη του πανεπιστημίου, κ. Σπυρίδωνα Κίντζιο, παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου και ομιλίες από προσκεκλημένους σχετικά με τις δυνατότητες πρόσβασης ευάλωτων ομάδων, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι στην αγορά εργασίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον χαιρετισμό του εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, κ. Δημήτρη Γεωργιάδη, καθώς και την παρουσίαση της Χάρτας και των Πυλώνων Διαφορετικότητας από τη Διευθύντρια Επικοινωνίας Χάρτας Διαφορετικότητας, κα Κατερίνα Ψύχα. Η κα Σοφία Μαυρίκου, πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του πανεπιστημίου, παρουσίασε τις δράσεις της Επιτροπής, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία της Προϊσταμένης Γενικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΔΥΠΑ, κας Νάσιας Θεοδωρίδου.

Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχε ο κ. Πασχάλης Χαριζάνης, Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ο οποίος αναφέρθηκε στον θεσμό του Συνηγόρου του Φοιτητή, και η κα Αναστασία Μαραβελάκη, Project Manager του ΚΕΑΝ, η οποία παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα INKEY για την ανάπτυξη soft skills σε ευάλωτους νέους. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι με τη βοήθεια διερμηνέα, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν βασικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη.

Όσον αφορά το έργο InclusionCode, o βασικός στόχος του είναι βελτίωση της κοινωνικής ένταξης των ασυνόδευτων ανηλίκων μέσω μιας πολυδιάστατης προσέγγισης αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Κοινωνίας των Πολιτών και του δημόσιου τομέα. Το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, ως δικαιούχος και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ως εταίρος, σχεδίασαν και υλοποίησαν δράσεις για την ενδυνάμωση των ασυνόδευτων ανηλίκων και την ενίσχυση της κοινωνικής τους ένταξης στη χώρα μας. Οι δράσεις του προγράμματος ολοκληρώθηκαν στις 30 Απριλίου 2024.

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.