Follow us:

Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά με την συμμετοχή του ΚΕΑΝ!

 

«Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά

Γνωρίστε το Μέλλον!»

07.06.2017 – 09.06.2017

Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα  2017

 

Με αφορμή την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο του εγκεκριμένου 3ήμερου εκδηλώσεων με τίτλο «Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά  Γνωρίστε το Μέλλον!» που θα λάβει χώρα από τις 7 Ιουνίου έως τις 9 Ιουνίου 2017  μέσα από μία σειρά περιβαλλοντικών δράσεων τις οποίες το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά διοργανώνει , η πόλη του πλατανιά  συμμετέχει για πρώτη φορά  στον θεσμό  της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής  ΕU Green Week 2017 .

 

H “Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα” είναι η ετήσια ευκαιρία να συζητήσουμε την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική. Διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον και αποτελεί ένα βασικό γεγονός στην ετήσια ατζέντα συζήτησης για την πολιτική του περιβάλλοντος και προσελκύει εκπροσώπους φορέων χάραξης πολιτικής, οικολόγους και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

H έναρξη του τριημέρου των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με τα Δημοτικά Σχολεία την Τετάρτη 7 Ιουνίου  στα οποία πρόκειται να διεξαχθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στους μαθητές.

Μέσα από την δραστηριότητα «Παίζουμε & Μαθαίνουμε με το Planetbook» οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος συμμετέχοντας στο περιβαλλοντικό παιχνίδι «Planetbook» – το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για το Περιβάλλον, που περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις γνώσεων.

 Επιπλέον οι μικροί μας φίλοι θα εξοικειωθούν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα αντιληφθούν ότι η ανακύκλωση είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από την συμμετοχή τους στο Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης «Μαθαίνω & Ανακυκλώνω».

Ωστόσο εκδηλώσεις ανοιχτές προς το ευρύτερο κοινό θα πραγματοποιηθούν και τις τρεις ημέρες.

H  “Green Week 2017”   φέτος πραγματοποιείται έχοντας ως  κύριο άξονα τις «Πράσινες θέσεις εργασίας για ένα πράσινο μέλλον». Επικεντρώνεται στο πώς οι περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ  οδηγούν στην δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας συμβάλλοντας στην οικονομική, βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη ανάπτυξη της ΕΕ. Επισημαίνεται επίσης η ζήτηση για νέους τύπους πράσινων δεξιοτήτων σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 9 Ιουνίου ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει ημερίδα Ενημέρωσης & Δικτύωσης : «Εργασία στον τόπο μου – Πράσινα Επαγγέλματα» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά με ώρα έναρξης 19.00 μμ. Αναγνωρίζοντας πως ένα από τα σπουδαιότερα στοιχεία ενός τόπου για τη  οικονομική του ανάπτυξη και ευρωστία βασίζεται στην ορθή διαχείριση και προστασία του  περιβάλλοντος του,  η  Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο για την βιώσιμη ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα  και  αφουγκραζόμενη τις σύγχρονες ανάγκες σ΄αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες προσπαθεί να δώσει εξειδικευμένη και έγκυρη ενημέρωση από ειδικούς, σε θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική προστασία  στην αγορά εργασίας και στην επιχειρηματικότητα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατώντας εδώ.

Σας περιμένουμε όλους με σκοπό να κάνουμε τον Δήμο Πλατανιά πιο πράσινο μαθαίνοντας για το φυσικό περιβάλλον και συμβάλλοντας στην διατήρηση και προστασία του!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.