Follow us:

EVS – “YOUTHink Different”

[vc_row][vc_column][vc_column_text](04/04/2016 – 04/10/2016)

Το YOUTHink Different ήταν ένα πρόγραμμα EVS που υλοποιήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας και στην Αθήνα και φιλοξένησε 3 εθελόντριες από την Ιταλία, οι οποίες συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Κάποιες ενδεικτικές δραστηριότητες ήταν:

  • Υποστήριξη της λειτουργίας του ξενώνα στο Γεράκι, στο Δήμο Ευρώτα.
  • Συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΑΝ, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές, στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη στο Δήμο Ευρώτα και στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στην Αθήνα.
  • Συμμετοχή σε Υπηρεσίες του Δήμου Ευρώτα.
  • Μετάφραση κειμένων στα Ιταλικά.
  • Διαχείριση της ιστοσελίδας και των σελίδων του οργανισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Δικτύωση με άλλους εθελοντές. Μ.Κ.Ο. και θεσμούς έχοντας ως στόχο την προετοιμασία και την οργάνωση εθελοντικών δράσεων στις τοπικές κοινότητες.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”692″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Chiara

Γειά σας, είμαι η Chiara και κατάγομαι από την Ποτένζα, μια πόλη της Νότιας Ιταλίας. Σπούδασα Αρχιτεκτονική και κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο και της εργασιακής μου εμπειρίας στην Ιταλία και στο εξωτερικό, πάντα κατευθυνόμουν σε τομείς που συνδέονται με θέματα αστικής διαχείρισης και αστικού μετασχηματισμού.

Το όνειρό μου είναι να εργαστώ στον πολεοδομικό σχεδιασμό, αλλά με αντισυμβατικό τρόπο, γιατί είμαι πεπεισμένη ότι ο μετασχηματισμός και η αναγέννηση σε κάθε πλαίσιο θα πρέπει να ξεκινά από την αρχή. Γι’ αυτό το λόγο, όταν τελείωσα τις σπουδές μου, έψαξα για τρόπους και μέσα ώστε να διοχετεύσω τα ενδιαφέροντά μου σε αυτόν τον τομέα με σκοπό να αυξήσω τις δυνατότητές μου. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, το  EVS μου φάνηκε ως μια καλή ευκαιρία.

Διάλεξα το ΚΕΑΝ γιατί είναι ένας οργανισμός ο οποίος λειτουργεί σε διάφορους τομείς και η ποικιλία των έργων με τα οποία ασχολείται ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για μένα έτσι ώστε να μπορέσω να κατανοήσω τη δυναμική και τις μεθόδους κάτω από τις οποίες λειτουργεί ένας οργανισμός.  Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, πολύ ζωντανή, οι άνθρωποι είναι ζεστοί και φιλικοί, μπορείς κατά κάποιο τρόπο να αισθανθείς σαν στο σπίτι σου. Η Αθήνα προσφέρει δυνατότητες όλων των ειδών, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πόλη έτοιμη για εξερεύνηση. Η εμπειρία του EVS έχει έρθει στο τέλος της και μπορώ να πω πως είμαι πολύ χαρούμενη που είχα αυτήν την ευκαιρία… Οι μήνες που έζησα εδώ θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”699″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Emanuela

Γεια σας, είμαι η Emanuela και είμαι από την Ιταλία. Ξεκίνησα σπουδάζοντας Μοντέρνα Λογοτεχνία στη Ρώμη και ήμουν καλή φοιτήτρια. Αγαπώ τον Dante, τον Leopardi και όλους τους Ιταλούς ποιητές. Ήμουν πάντα αρκετά περίεργη για ότι συνδεόταν με τις σπουδές μου αλλά ποτέ πλήρως ικανοποιημένη και πάντοτε αναρωτιόμουν τι θα μπορούσα να κάνω στη ζωή μου μέχρι που αποφάσισα να εγκαταλείψω τις σπουδές μου στην Λογοτεχνία και ακολούθησα το δρόμο μου. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στα Οικονομική Ανάπτυξη και Διεθνή Συνεργασία. Ύστερα από την αποφοίτησή μου και αρκετές δουλειές στον τομέα του εμπορίου, η ευκαιρία για την οποία περίμενα τόσο καιρό, ήρθε, το  EVS στο KEAN.

Χάρη στην υπέροχη ομάδα των εθελοντών και την υποστήριξη του προσωπικού του KEAN είχα την ευκαιρία να σχεδιάσω και να γράψω το πρώτο μου Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, μια ανταλλαγή νέων με θέμα την μετανάστευση και το ζήτημα της ένταξης. 

Το KEAN είναι ένας οργανισμός νέων ο οποίος εργάζεται σε διάφορους τομείς, από τον τομέα του περιβάλλοντος μέχρι τον τομέα της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το ότι εργάστηκα ως εθελόντρια σε μια Μ.Κ.Ο. όπως το ΚΕΑΝ ήταν μια εμπειρία που εμπλούτισε τις γνώσεις μου ιδιαίτερα χρήσιμη ώστε να κατανοήσω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει, τα όρια και τις δυνατότητες της. Υλοποιώντας το EVS μου σε ένα περιβάλλον ζωντανό και πολιτιστικά ιδιαίτερο, όπως η Ελλάδα, απέκτησα μια εμπειρία με προστιθέμενη αξία για τη ζωή μου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”705″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Mariella

Γειά σας, ονομάζομαι Mariella, είμαι 26 χρονών, είμαι από την Ιταλία και σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και ειδικότερα «Ανάπτυξη και Συνεργασία Περιβάλλοντος». Τόσο για τις σπουδές μου, όσο και για το προσωπικό μου πάθος, πάντα με ενδιέφεραν τα κοινωνικά αίτια σε συνεργασία με την ανάπτυξη. Μετά τις σπουδές μου, αποφάσισα να δοκιμάσω την εμπειρία  του EVS, πιο πολύ για να μάθω πώς οι Μ.Κ.Ο. και οι οργανισμοί εμπλέκονται σε κοινωνικά προγράμματα, καθώς θα ήθελα να εργαστώ σε αυτόν τον τομέα στο μέλλον.

Το EVS είναι επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να ζήσεις 6 μήνες σε μια άλλη χώρα και η Ελλάδα υπήρξε το ιδανικό μέρος, τόσο για την ομορφιά της όσο και για την φιλοξενία των ντόπιων. Επέλεξα το ΚΕΑΝ γιατί ασχολείται με την προώθηση του φυσικού περιβάλλοντος και επιπλέον γιατί είναι ένας οργανισμός που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πολλούς εθελοντές από όλη την Ευρώπη. Μέσα σε αυτούς τους μήνες έμαθα πολλά πράγματα και μέσα στον οργανισμό αλλά και και έξω απολαμβάνοντας την ιδιαίτερα ζωντανή και γεμάτη ενέργεια ζωή στην Αθήνα. Όλα όσα έμαθα εδώ, θα μου είναι σίγουρα πολύ χρήσιμα για τη ζωή μου πίσω στη χώρα μου και για το μέλλον που με περιμένει.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.