Follow us:

Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας

Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) σας προσκαλεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 10:30 στο Escape Athens στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου PROSPECT για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας.

Στο συνέδριο χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ, κος Σταύρος Μηλιώνης, ενώ θα ακολουθήσουν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από την κ. Σοφία Δρόσου, ψυχολόγο με εξειδίκευση σε παιδιά και εφήβους, ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα του κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας. Η κ. Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top και πιστοποιημένη Personal and Business Coach. Παράλληλα, αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει και η ομιλία της Dr. Nazia Matani για την επανάσταση και τα δικαιώματα των ιρανών γυναικών.

Από την πλευρά των εταίρων θα μιλήσουν για την υλοποίηση του έργου εκπρόσωποι των οργανώσεων και των σχολείων από την Βουλγαρία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PROSPECT που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε πέντε χώρες (Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα) τα δύο τελευταία χρόνια και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δράσεις του έργου που πραγματοποιηθήκανε με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας, στόχο είχαν να ενημερώσουν, αλλά και να εκπαιδεύσουν όλους όσους έρχονται σε επαφή με τη νεολαία στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας (13 έως 18 ετών), προκειμένου να τους βοηθήσουν στην οικοδόμηση υγειών και ισότιμων στενών διαπροσωπικών σχέσεων.

Το συνέδριο απευθύνεται σε κυβερνητικούς φορείς, στις Αρχές και στο σύνολο των φορέων που ασχολούνται με την εκπαίδευση, όπως επίσης και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους όσους έρχονται σε επαφή με τους νέους προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην αποτροπή άλλων περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

 

Το έργο «Promote Respect and Tolerance — ProSpecT» συνχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020) συμμετέχουν οργανισμοί από τη Βουλγαρία (Opportunity and 

Protection Association), την Ισπανία (Fundacio Privada Pere Closa), την Ελλάδα (ΚΕΑΝ), την Πορτογαλία (Rosto Solidario),

την Ιταλία (Usma Caselle).

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.