Follow us:

Η επιτυχία του ευρωπαϊκού συνεδρίου PROSPECT στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στο Escape Athens στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου PROSPECT για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας που διοργάνωσε το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ).

Το συνέδριο ξεκίνησε με το θερμό καλωσόρισμα του προέδρου του ΚΕΑΝ κο Σταύρο Μηλιώνη. Η κ.Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top μας μίλησε για την ισότητα στη χώρα μας ενώ η κ. Σοφία Δρόσου, ψυχολόγο με εξειδίκευση σε παιδιά και εφήβους, μίλησε για την απαραίτητη εκπαίδευση των δομών που υποδέχονται τα περιστατικά βίας. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η ομιλία της Dr. Nazia Matani για την επανάσταση και τα δικαιώματα των Ιρανών γυναικών.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τα αποτελέσματα του έργου εκπρόσωποι των οργανώσεων και των σχολείων από την Βουλγαρία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PROSPECT που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε πέντε χώρες (Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα) τα δύο τελευταία χρόνια και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δράσεις του έργου στόχο είχαν να ενημερώσουν, αλλά και να εκπαιδεύσουν όλους όσους έρχονται σε επαφή με τη νεολαία στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας (13 έως 18 ετών), προκειμένου να τους βοηθήσουν στην οικοδόμηση υγειών και ισότιμων στενών διαπροσωπικών σχέσεων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον κυβερνητικοί φορείς, επαγγελματίες της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι συλλόγων γυναικών καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι ενημερώθηκαν,  ευαισθητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν να συμβάλουν όπως μπορούν στην αποτροπή άλλων περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

 

Το έργο «Promote Respect and Tolerance — ProSpecT» συνχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020) συμμετέχουν οργανισμοί από τη Βουλγαρία (Opportunity and Protection Association), την Ισπανία (Fundacio Privada Pere Closa), την Ελλάδα (ΚΕΑΝ), την Πορτογαλία (Rosto Solidario), την Ιταλία (Usma Caselle).

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.