Επιτυχής η ολοκλήρωση της Ημερίδας Λήξης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου “Πράσινες Διαδρομές σε Όμορους Δήμους”

Η επιτυχής ολοκλήρωση της Ημερίδας Λήξης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου «Πράσινες Διαδρομές σε Όμορους Δήμους»

 

Η επιτυχής ολοκλήρωση της Ημερίδας Λήξης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου «Πράσινες Διαδρομές σε Όμορους Δήμους»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα λήξης και παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Πράσινες Διαδρομές σε Όμορους Δήμους» που διοργάνωσε το ΚΕΑΝ, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:30 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιονικού Κέντρου, στην Πλάκα.

Η ημερίδα λήξης του έργου και παρουσίαση των αποτελεσμάτων αποτέλεσε την τελευταία ενέργεια ενημέρωσης και διαβούλευσης μετά από μία σειρά πολλών ενημερωτικών συναντήσεων και ημερίδων με ενδιαφερόμενους και σχετικούς φορείς των Όμορων δήμων Αθηναίων, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Φυλής και ανοιχτών διαβουλεύσεων με τους κατοίκους.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος ΔΣ του ΚΕΑΝ που έχει το ρόλο του δικαιούχου και συντονιστή φορέα του έργου και μετέφερε τον χαιρετισμό της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών-Δόμησης του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κας Μαρίας Παπαναγιωτάκη που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Εκ μέρους του Πράσινου Ταμείου του Υ.Π.ΕΝ., που χρηματοδοτεί το έργο, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου του Υ.Π.ΕΝ. & Εθνικό Σημείο Επαφής του LIFE – Environment κ. Γιώργος Πρωτόπαπας.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ, κ. Σταύρος Μηλιώνης, άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών παρουσιάζοντας το έργο «Πράσινες Διαδρομές σε Όμορους Δήμους» και τους στόχους του και υπογράμμισε τα οφέλη και τον σημαντικό αντίκτυπο του έργου στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού ιστού.

Η συντονίστρια του έργου και Αναπλ. Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, Δομημένου Περιβάλλοντος και Μηχανικής του Πολυτεχνείο Μιλάνου, Δρ. Τζούλια Τζώρτζη παρουσίασε την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προκειμένου να εντοπιστούν και να καταγραφούν οι χώροι που αποτελούν δίκτυα πρασίνου μεταξύ των όμορων δήμων και να σχεδιαστεί (master plan) η ενοποίησή τους.

Στην συνέχεια η Αρχιτέκτονας Τοπίου, κα Δανάη Ιωάννου, η οποία συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα μελέτης του έργου, παρουσίασε και ανέλυσε το περιεχόμενο των σχεδίων – χαρτών (master plan) που αποτυπώνουν την ενοποίηση των χώρων πρασίνου των περιοχών μελέτης και την ανάπτυξη του Δικτύου Πρασίνου, η οποία κατέστη εφικτή μέσα από το έργο.

Ο κ. Δημήτριος Μπανούσης, επίσης μέλος της επιστημονικής ομάδας μελέτης του έργου, Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ειδικός Σύμβουλος ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π, μίλησε για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη και διαχείριση χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου.

Ακολούθησε παρουσίαση και ομιλία από την κα Ματίνα Κανάκη, Τεχν. Γεωπονίας, MSc Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Μηχανικής, Γραμματέα ΔΣ ΚΕΑΝ και μέλος της επιστημονικής ομάδας μελέτης του έργου, η οποία εστίαζε στον ρόλο και τα οφέλη των υπαίθριων πράσινων καινοτόμων δραστηριοτήτων στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών.

Η ημερίδα έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις των παρευρισκομένων προς τους ομιλητές κατά την οποία ανταλλάχθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις και όσοι παρευρέθηκαν είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν, να επεξεργαστούν και να «περιηγηθούν» στις πράσινες διαδρομές που αποτυπώνονταν στους χάρτες.

Το έργο «Πράσινες Διαδρομές σε Όμορους Δήμους» εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις», στον Άξονα «Δράσεις Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» στο Μέτρο «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες» και στο Υπό-Μέτρο «A.3.6. Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων, πολιτικών ή δράσεων για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, καθώς επίσης και του ελεύθερου περιβάλλοντος χώρου σημαντικών κτιριακών εγκαταστάσεων», συνολικού προϋπολογισμού 45.250,00 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Δικαιούχος του έργου «Πράσινες Διαδρομές σε όμορους δήμους» είναι το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.