Follow us:

Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου: “Start Up Farm: Δεξιότητες για Μελλοντικούς Οικο-Γεωργούς” στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου “Geo-Ergon Paideia”

 Εναρκτήρια Συνάντηση του Έργου :
“Start Up Farm: Δεξιότητες για Μελλοντικούς Οικο-Γεωργούς”

 

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016θα διεξαχθεί, στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, η εναρκτήρια συνάντηση του έργου “Geo-Ergon Paideia” (Γεωργών Παιδεία).

To KEAN   συμμετέχει ως εταίρος στο εν λόγω έργο, το οποίο συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Παράλληλα οργανώνεται από τον εταίρο του έργου τον Δήμο Ευρώτα το 1ο Εργαστήριο Διάδρασης και Συνεργασίας με την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας του Ευρώτα και των υπολοίπων εταίρων  του έργου που είναι : το Γυμνάσιο Γερακίου Λακωνίας, ο Δήμος Murfaltar και το Γυμνάσιο “Adrian V.Radulescu” από τη Ρουμανία  και το ερευνητικό κέντρο  IZES gGMBH από τη Γερμανία.

Ο σκοπός του “Geo-Ergon Paideia” είναι να προσελκύσει τους νέους ανθρώπους της υπαίθρου να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα και να μην εγκαταλείψουν την αγροτική κληρονομιά τους. Θα τους παρέχει κίνητρα, εμπειρία, βιωματική μάθηση και εκπαίδευση (για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και για την αγροτική επιχειρηματικότητα), ώστε να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες που μελλοντικά θα τους βοηθήσουν να γίνουν Αγρότες Επιχειρηματίες με οικολογική ταυτότητα διασφαλίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου τους. Οι δράσεις του έργου επικεντρώνονται στους μαθητές των σχολείων, πριν αυτοί φθάσουν να επιλέξουν το μελλοντικό τους επάγγελμα, αλλά και στους καθηγητές και τους γονείς τους, με τη συνεργασία των τοπικών φορέων και κοινοτήτων και τη συνδρομή του επιχειρηματικού κόσμου (στον αγροδιατροφικό, τουριστικό, περιβαλλοντικό  και πολιτιστικό τομέα).

Στο “Geo-Ergon Paideia” μέσα στους επόμενους μήνες θα αναπτυχθούν:

  • Ανοιχτά Ψηφιακά Μαθήματα για μαθητές σχολείων με θέμα την Οικολογική Γεωργία  και την Νεοφυή Αγροτική Επιχειρηματικότητα:  «Start Up Farm».
  • Ένα ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό και συνεργατικό περιβάλλον καινοτομικής επιχειρηματικότητας, για τωρινούς και μελλοντικούς οικο-αγρότες.
  • Θερινά Σχολεία Αγροτικής Επιχειρηματικότητας που θα διεξαχθούν στο Γεράκι της Λακωνίας και στο Murfatlar της Ρουμανίας, με διαλέξεις ερευνητών και επιχειρηματιών.
  • Βιωματική μάθηση  για τους μαθητές των 2 συμμετεχόντων  σχολείων, μέσω 2 εργαστήριων που θα οργανωθούν στο Bliesgau (Γερμανία), που έχει επιλεγεί ως προστατευόμενη περιοχή – βιόσφαιρα –  της UNESCO
  • Ένα Συνεργατικό Δίκτυο (Future Eco-farmers cluster- network) Νεαρών Οικο-Αγροτών σε Ελλάδα και Ρουμανία, για την προώθηση της καινοτομίας της επιχειρηματικότητας (αγροδιατροφικός τομέας, περιβάλλον, τουρισμός και πολιτισμός) και της βιώσιμης ανάπτυξης της υπαίθρου.
  • Εργαστήρια Διάδρασης και Συνεργασίας μαθητών, γονέων, καθηγητών, επιχειρηματιών, αγροτών, τοπικών φορέων και των κοινωνιών των πολιτών.
  • Online εργαλεία για δασκάλους, μαθητές και χρήστες των ανοιχτών ψηφιακών μαθημάτων του “Geo-Ergon Paideia” και της μεθοδολογίας διδασκαλίας της επιχειρηματικότητας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κωδικός Έργου: 2016-1-EL01-KA201-023601

Διάρκεια: 24 μήνες /2016-2018

Προϋπολογισμός: 213.980 Ευρώ

Επικοινωνία: Hρώ Λούκα

Email: info@stavrosm18.sg-host.com

Τηλ : 210 2692880

 

Συντονιστής: Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Τμήμα Περιβάλλοντος  

Eταίροι:

KEAN – Kύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων                    ΙΖΕS gGmbH

                                                                        

 

Δήμος Ευρώτα                                                                            Δήμος Μurfatlar 

                                                   

 

Γυμνάσιο “Adrian V.Radulescu”                                                  Γυμνάσιο Γερακίου Λακωνίας

                                   


Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.