Follow us:

Το ΚΕΑΝ στο 7ο ΕCO FESTIVAL του Δήμου Σερρών ,22-24 Μαΐου στο Κεντρικό Πάρκο Σερρών.

“7o ECO FESTIVAL”

22-24 Μαΐου , Κεντρικό Πάρκο Σερρών


«Δυναμικό παρόν» δίνει και φέτος το ΚΕΑΝ στο “7ο ECO FESTIVAL”του Δήμου Σερρών που διοργανώνεται το διάστημα 22-24 Μαΐου στο χώρο του Κεντρικού  Πάρκου Σερρών  (πρώην οδός Δορυλλαίου) από τις 09.00 πμ – 13.00 μμ & από τις 18.00μμ – 21.00μμ.,  στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αειφόρου Ανάπτυξης “ESDW”και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος “WED”.

Το “7ο ECO FESTIVAL” του Δήμου Σερρών τελεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων συμμετοχών του ΚΕΑΝ στη μεγάλη «γιορτή» του Δήμου Σερρών για το περιβάλλον, το «ταξίδι» για την ανακάλυψη και προστασία του Πλανήτη… συνεχίζεται και το 2018 με την δράσηPLANETISE ΣΕΡΡΕΣ ,  η οποία αποτελεί Partner Event της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας – ΕU GREEN WEEK 2018.

Μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την ευρύτερη περιοχή θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και φέτος μια «στάση» στο info kiosk του ΚΕΑΝ  και μαζί με την εκπαιδευτική ομάδα του ΚΕΑΝ, να παίξουν “Planetbook” ,το πρώτο παιχνίδι για το περιβάλλον στην επιδαπέδια μορφή του (χαλί 36 τ.μ).

Μέσα από τις 700 ερωτήσεις, οι παίκτες ενημερώνονται για τις αιτίες των περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη μας, μαθαίνουν για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που προασπίζονται την περιβαλλοντική προστασία, ανακαλύπτουν τα τέσσερα (4) στοιχεία της φύσης, ενώ με τη βοήθεια των εθελοντών του ΚΕΑΝ βρίσκουν τρόπους να σώσουν τον Πλανήτη.

 

Στόχος του παιχνιδιού είναι οι μαθητές να εξοικειωθούν με περιβαλλοντικές έννοιες, να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον.

Ο σχεδιασμός και τα δρώμενα του “7ου ECO FESTIVAL” γίνονται με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κυρίως των μαθητών της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας των Σερρών.

Άλλοι φορείς που συμμετέχουν είναι: το Εμπορικό- Βιομηχανικό Επιμελητήριο Νομού Σερρών με επιχειρήσεις του που δραστηριοποιούνται με θέματα ανακύκλωσης, ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.) Δήμου Σερρών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ) με το εικαστικό εργαστήρι ΑΡΤΙΟ και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Σερρών και το Τμήμα Σκάκι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Σερρών, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών) και ΕΚΦΕ της Περιφέρειας, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Σερρών, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ποροΐων και τα ΚΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, το Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας (με τα τμήματα των Σερρών), Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί, διάφορες ΜΚΟ (Όμιλος Σερρών για την UNESCO, Πράξις, ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. ΑΓΚΙΣΤΡΟΝ ΔΡΑΣΗ), Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων όπως ΕΕΑΑ Α.Ε., ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε., RE-BATTERY, ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. και πολλοί εθελοντές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Περιβάλλοντος, κα Μ. Τερμεντζίδου και κα Α. Τσούκα τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2321 3 50136 και 2321 3 50130.

 

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.