Follow us:

Το ΚΕΑΝ εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Health Promotion at Sport Clubs

Το ΚΕΑΝ εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Health Promotion at  Sport Clubs

Με «πυξίδα» το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», το ΚΕΑΝ επεκτείνει τη σημασία και αξία του αθλητισμού στο γενικότερο well-being, την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, την κοινωνική συνοχή και την πολιτιστική ανάπτυξη.

Μέσα από τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Health Promotion at Sport Clubs», το ΚΕΑΝ γίνεται μαζί με τους υπόλοιπους πέντε (5) εταίρους από την Ιταλία, την Κύπρο, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία, αρωγός στη συνολικότερη προσπάθεια που συντελείται σε επίπεδο Ε.Ε για την προώθηση της υγείας μέσα από τον αθλητισμό.

Βασικός στόχος του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus + είναι η επέκταση του ρόλου των sport clubs προς την κατεύθυνση της διασύνδεσής τους με την προώθηση όχι μόνο της υγείας, αλλά και του well being, η προώθηση εθελοντικών δράσεων στον αθλητισμό, η ενδυνάμωση δράσεων κοινωνικής ένταξης, η καταπολέμηση φαινομένων παθογένειας όπως είναι το ντόπινγκ και η βία στα γήπεδα, καθώς και η ανάδειξη της συμβολής του αθλητισμού στην προσωπική βελτίωση του ατόμου (ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, σεβασμός και τήρηση των κανόνων) κ.α.

Το παρόν έργο συνάδει με τις κοινοτικές πολιτικές και στόχους της Ε.E στον τομέα του αθλητισμού όπως αυτές έχουν θεσπιστεί στο πλαίσιο του Erasmus Sport Programme, της Λευκής Βίβλου για τον Αθλητισμό και του EU Work Plan for Sport 2014-2017.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός HP- Lab (Laboratory Network), το οποίο θα λειτουργήσει ως κόμβος επικοινωνίας σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο και ως φορέας δικτύωσης των sport clubs και άλλων ενδιαφερόμενων μερών (αθλητικές ενώσεις, σύλλογοι, ερασιτεχνικές αθλητικές ομάδες, κτλ) με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, τη διεύρυνση της γνώσης γύρω από το δίπτυχο Άθληση- Υγεία και την από κοινού ανάπτυξη προγραμμάτων για την προώθηση του πολυδιάστατου ρόλου του Αθλητισμού.

Πρώτη συνάντηση των εταίρων στη Vicenza της Ιταλίας

Στις 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η   πρώτη συνάντηση των εταίρων που συμμετέχουν στο “Health Promotion at Sport Clubs” στη Vicenza της Ιταλίας όπου έχει τα γραφεία της η «Associazone Sportiva Dilettantistica Circolo Tennis Vicenza» και η οποία έχει την ευθύνη του γενικότερου συντονισμού του έργου.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση συμμετείχαν –πέραν του ΚΕΑΝ- εκπρόσωποι των υπολοίπων εταίρων, όπως ο ο κ. Χριστοφόρου Χριστόφορος από το « Cyprus Center for European and International Affairs», η κ. Alenka Juvancic από το «Tennis Club Olimpija», οι  κ. Kaloyan Bogev  και Spasova Cvetomira από την «Union for development of sport and sports culture»  και ο κ. Leon Corduff από την «Unione Sportiva Maria Ausiliatrice Associazone Dilettantistica».

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Συντονιστή- Εταίρου  κ.Gianfranco Geremia, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, μέλη του Δ.Σ, καθώς και η κ. Raffaella Lioce η οποία έχει την ευθύνη της συνολικής διαχείρισης του έργου.  Στη συνάντηση παρευρέθησαν ακόμη ο  εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής της Vicenza κ. Everardo Dal Maso,ο  Πρόεδρος του φορέα «CONI» of Vicenza Province» κ. Marco Franceschetto και ο Αντιπρόεδρος του φορέα «FIT» Mr Gianni Milan οι οποίοι απέδωσαν εύσημα στους εταίρους του έργου για την προσπάθειά τους να προάγουν την υγεία μέσα από τον αθλητισμό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο συντονιστής-εταίρος του έργου πραγματοποίησε και την πρώτη Συνέντευξη Τύπου στην οποία παρευρέθησαν δημοσιογράφοι μέσων περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας και οι οποίοι ενημερώθηκαν για τους στόχους, τις φάσεις και τις επιμέρους δράσεις του έργου.

Leave a comment

Your email address will not be published. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.