Follow us:

Το ΚΕΑΝ & ο Δήμος Αθηναίων θέτουν ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό της διασύνδεσης των χώρων πρασίνου στην Αθήνα

 

 

Προτεραιότητα ο σχεδιασμός της διασύνδεσης των χώρων πρασίνου

για το ΚΕΑΝ & τον Δήμο Αθηναίων.

 

Θέματα χωρικού σχεδιασμού και περιβάλλοντος συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης προγραμματισμένης σύσκεψης μεταξύ αντιπροσωπειών του Δήμου Αθηναίων και της επιστημονικής ομάδας του ΚΕΑΝ για το έργο “Πράσινες Διαδρομές σε Όμορους Δήμους”, που έγινε στα γραφεία του πρώτου στις 11.07.2018.

Η διάθεση για συνεργασία αποτυπώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων: η αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αστικής Πανίδας, Αστικής Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή Ελένη Μυριβήλη και ο Διευθυντής του Γραφείου Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας Κων/νος Γεωργίου και εκ μέρους του έργου: ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ Stavros Milionis και οι επιστημονικοί συνεργάτες Δανάη Ιωάννου, Ελένη Οικονομάκη και υπ. Διδ. Δημήτρης Μπανούσης.

Η ομάδα έργου παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί, τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ενώ αναφέρθηκε και σε εμπόδια που αντιμετωπίζει στην υλοποίησή τους. Από την άλλη, η αντιδήμαρχος Ελένη Μυριβήλη, αφού αναγνώρισε την προσπάθεια, εκφράζοντας την στήριξη του Δήμου Αθηναίων με τα μέσα που διαθέτει, έθεσε προτεραιότητες στη διασύνδεση συγκεκριμένων χώρων πρασίνου, ώστε να ενσωματώνονται στοιχεία ιστορικής μνήμης, καθώς και σημεία κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.

 

    

 

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την επισήμανση της αναγκαιότητας συμπερίληψης των πολιτών στον σχεδιασμό και για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξουν στοχευμένες πρωτοβουλίες συμμετοχικού σχεδιασμού.

 

Το έργο «Πράσινες Διαδρομές σε όμορους δήμους» εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις», στον Άξονα «Δράσεις Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» στο Μέτρο «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες» και στο Υπό-Μέτρο «A.3.6. Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων, πολιτικών ή δράσεων για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, καθώς επίσης και του ελεύθερου περιβάλλοντος χώρου σημαντικών κτιριακών εγκαταστάσεων», συνολικού προϋπολογισμού 45.250,00 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Δικαιούχος του έργου «Πράσινες Διαδρομές σε όμορους δήμους» είναι το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Leave a comment

Your email address will not be published. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.