Follow us:

ENHAGA – Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο

 

 

Tο Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) και η ΑΜΚΕ Σύμπλεξις και σας προσκαλούν στο διήμερο διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Επαγγελματιών και Στελεχών Πρώτης Γραμμής με αντικείμενο την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης – και, ευρύτερα της έμφυλης βίας – στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια (multiplayer online games).

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ENHAGA (“End Sexual Harassment in Gaming” | «Εξαλείφοντας τη σεξουαλική παρενόχληση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια»).

Απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη φορέων, δομών και υπηρεσιών προώθησης της έμφυλης ισότητας και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, πρόληψης και αντιμετώπισης του κυβερνοεγκλήματος και προώθησης της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, in εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχολικούς-ές συμβούλους και ψυχολόγους και άλλους-ες επαγγελματίες που εργάζονται με και για νέους-ες, καθώς και σε επαγγελματίες ή στελέχη εταιρειών με αντικείμενο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Το Σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στα άτομα που θα συμμετέχουν να:

  • αναγνωρίζουν περιστατικά  σεξουαλικής παρενόχλησης (και, γενικά, έμφυλης βίας) στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια
  • ευαισθητοποιηθούν  σχετικά με της διαστάσεις του φαινομένου (προφίλ δραστών, μορφές εκδήλωσης, πιθανοί κίνδυνοι κ.λπ.)
  • κατανοήσουν τις επιπτώσεις της σεξουαλικής παρενόχλησης και γενικότερα της έμφυλης βίας στους/στις παίκτες-κτριες μαζικών διαδικτυακών παιχνιδιών
  • ενημερωθούν για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο
  • πληροφορηθούν για τις δυνατότητες αναφοράς / καταγγελίας  περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια (και στο διαδίκτυο γενικότερα) και τις διαθέσιμες υποστηρικτικές δομές και υπηρεσίες
  • αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να ενδυναμώσουν και να υποστηρίξουν αποτελεσματικότερα τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης (και, ευρύτερα, έμφυλης βίας) στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια
  • εφαρμόζουν καλές πρακτικές για την πρόληψη  της σεξουαλικής παρενόχλησης στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια και στο διαδίκτυο γενικότερα
  • συγκροτούν δίκτυα συνεργασίας/ συνέργειας με τη συμμετοχή διαφόρων παραγόντων (φορέων, υπηρεσιών κ.λπ.) με στόχο την πρόληψη της σεξουαλικής της έμφυλης βίας στα μαζικά διαδικτυακά παιχνίδια αλλά και ευρύτερα στο διαδίκτυο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Webex, σε 2 γκρουπ, ως εξής:

Γκρουπ 1

Τετάρτη 09/03/2022 Ώρες: 15:00 – 20:00
Πέμπτη 10/03/2022 Ώρες: 15:00 – 20:00

Γκρουπ 2

Τετάρτη 15/03/2022 Ώρες: 10:00 – 15:00
Πέμπτη 16/03/2022 Ώρες: 10:00 – 15:00

Εισηγητές/-τριες

  • Θανάσης Θεοφιλόπουλος, κοινωνιολόγος, ερευνητής του έργου «ENHAGA» (ΑΜΚΕ Σύμπλεξις). Είναι επίσης επιστημονικός επόπτης δομών του δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και των διακρίσεων κατά των γυναικών (ΚΕΘΙ) και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
  • Φένια Πιστοφίδου, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, project manager του έργου ENHAGA (ΚΕΑΝ), με εξειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ενδυνάμωση των γυναικών. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων μη τυπικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης εκπαιδευτών στο πλαίσιο προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


 

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: raina@stavrosm18.sg-host.com 

Δείτε την πρόσκληση εδώ Invitation for Professionals (1)

 


 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: Εnhaga-project.eu  | Facebook | Twitter

Το “ENHAGA – End Sexual Harassment in Gaming («Εξαλείφοντας τη σεξουαλική παρενόχληση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια» αποσκοπεί στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών για την αντιμετώπιση  της διαδικτυακής παρενόχλησης των παικτριών. Βασικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός διαδικτυακού παιχνιδιού με στοχευμένα εργαλεία για την ενδυνάμωση των νεαρών κοριτσιών αναφορικά με τη διαχείριση αλλά και αναφορά περιπτώσεων διαδικτυακής παρενόχλησης. Ταυτόχρονα, κεντρικός άξονας του  ENHAGA είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από κάθε μορφής παρενόχληση για όλες τις παίκτριες και όλους τους παίκτες διαδικτυακών παιχνιδιών.

*Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα για τα Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια (Rights, Equality and Citizenships Programme (2014-2020) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Leave a comment

Your email address will not be published. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.