Πανευρωπαϊκό Συνέδριο DiversEurope με τίτλο: “Συναντώντας τη Διαφορετικότητα:”Η γυναίκα στη Σύγχρονη Επιχείρηση”

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνεται από το ΚΕΑΝ στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 11 το πρωί, το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο DiversEurope με τίτλο “Συναντώντας τη Διαφορετικότητα: Η γυναίκα στη Σύγχρονη Επιχείρηση”.

Η εκδήλωση, που έχει την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο των γυναικών στις Σύγχρονες Επιχειρήσεις, επιδιώκοντας, παράλληλα, την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία εν γένει.

Το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία και τοποθέτηση τους ο Στέλιος Αγγελούδης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  ο καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και εξέχοντες εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν επιχειρήσεις και φορείς της Βορείου Ελλάδας, μέσα από ένα πάνελ συζήτησης, που θα συντονιστεί από τον Πρόεδρο του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αιμίλιο Περδικάρη και θα τοποθετηθούν πάνω στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο εργασιακό περιβάλλον και τη διαχείριση αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Έρευνας: «Οι γυναίκες 25-50 χρόνων και οι συνθήκες εργασίας τους», από την Οργάνωση WomenAct, καθώς και η Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019.

Το Συνέδριο, που έχει και τη χορηγία επικοινωνίας από το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DiversEurope, με τη συμμετοχή των εταίρων από τα Diversity Charters της Κύπρου, της Λιθουανίας, της Ιρλανδίας και της Ελλάδας.

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Χορηγός Επικοινωνίας Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Leave a comment

Your email address will not be published. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.