OlympicKids: NEWSLETTER #1

ΕΤΑΙΡΟΙ ΕΡΓΟΥ

Το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα. Στόχος του είναι η ανάπτυξη και υλοποίηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΑΝ συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+Sport “Olympic Kids”. Η κοινοπραξία αποτελείται από 7 εταίρους από 7 χώρες: Spor Elçileri Derneği (Τουρκία), CERC (Σλοβενία), Centro Sportıvo Italiano CSI (Ιταλία), ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (Ελλάδα), Sportive Club “Noroc” (Μολδαβία), Δήμος Pedreguer (Ισπανία), Ολυμπιακή Επιτροπή Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο κύριος στόχος του προγράμματος “Olympic Kids” είναι να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία της υγιούς σωματικής δραστηριότητας, να ενταχθούν κοινωνικά και να έχουν ισότιμη πρόσβαση στον αθλητισμό. Με το έργο αυτό, θέλουμε να παρουσιάσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά ηλικίας 7-14 ετών. Απευθυνόμενοι στα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας, με στόχο την υιοθέτηση ενός αθλητικού και ενεργού τρόπου ζωής και τη συνάντηση τους με τις Ολυμπιακές αξίες σε νεαρή ηλικία, το OlympicKids θα αποτελέσει το πρώτo έναυσμα για να αγκαλιάσουν τα παιδιά τον αθλητισμό.

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου 2023, στο Σαράγεβο, της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης. Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες, τα καθήκοντα και οι δραστηριότητες του έργου και οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν όλοι μαζί και να δημιουργήσουν ένα κοινό έδαφος! Οι εταίροι είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ολυμπιακό Μουσείο του Σαράγεβο, αφιερωμένο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξένησε η πόλη το 1984.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ/ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Τον Φεβρουάριο του 2024, το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με εκπαιδευτές και προπονητές, ξεκίνησε τις προπονήσεις με 50 κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά (7-14 ετών). Οι ανήλικοι είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν σε τέσσερα αθλήματα: τρέξιμο μικρών αποστάσεων (30μ, 60μ, 80μ), ρίψεις (δισκοβολία και σφαιροβολία) και τριπλούν. Οι προπονήσεις στόχευαν τόσο στην εκπαιδευτική/σωματική δραστηριότητα, αλλά και στη διασκέδαση!

Οι προσπάθειες των παιδιών επιβραβεύτηκαν με ένα τοπικό τουρνουά στις αρχές Απριλίου. Οι 50 ανήλικοι διαγωνίστηκαν στα τέσσερα αθλήματα και 6 νικητές επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στους μίνι Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάχθηκαν στην Ελλάδα 10 & 11 Μαΐου.

ATHENS MINI-OLYMPICS

Με μεγάλη επιτυχία, το ΚΕΑΝ φιλοξένησε στην Αθήνα, στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου, τη δράση “Αthens Mini-Olympics” στις 10 & 11 Μαΐου. Αντιπροσωπείες από όλες τις χώρες-εταίρους ταξίδεψαν στην Αθήνα και οι νεαροί νικητές των τοπικών τουρνουά διαγωνίστηκαν στα τέσσερα αθλήματα, με ενθουσιασμό και ζήλο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις Ολυμπιακές Αξίες, να αλληλοεπιδράσουν με παιδιά από άλλες χώρες, να επισκεφθούν το Ολυμπιακό Μουσείο και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διακρατική συνάντηση των εταίρων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πρόοδο του έργου και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα.

Δείτε το newsletter εδώ:

Ελληνικά:

Αγγλικά:

Leave a comment

Your email address will not be published. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.