Follow us:

Λήξη του Ευρωπαϊκού έργου DIMAIN

Μετά από δύο χρόνια στενής συνεργασίας και σκληρής δουλειάς, οι εταίροι του προγράμματος DIMAIN συγκεντρώθηκαν στο Βίλνιους της Λιθουανίας για τελευταία φορά στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Η συνάντηση είχε ως στόχο την επισκόπηση του έργου, των αποτελεσμάτων του καθώς και την σύνταξη της τελικής έκθεσης του προγράμματος. Επίσης, οι εταίροι του έργου, οι συντονιστές των εκδοθέντων Εθνικών Χαρτών Διαφορετικότητας, αφιέρωσαν πολύ χρόνο σε συζήτηση σχετικά με την βιωσιμότητα και τον αντίκτυπο των αποτελεσμάτων των δράσεων που αφορούν στη Χάρτα Διαφορετικότητας, η οποία είναι έτοιμη προς εφαρμογή, και τέλος σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία τους.

Αναφορικά,  και υπογραμμίζοντας τα αποτελέσματα του έργου, το ΚΕΑΝ συμμετείχε στην κοινοπραξία που αποτελείτο συνολικά από έξι Ευρωπαϊκές οργανώσεις-εταίρους (Ελλάδα, Λιθουανία, Λετονία & Κύπρος) και κάλυψε ένα ευρύ φάσμα εμπειρογνωμοσύνης και εμπειρίας σχετικά με την ποικιλομορφία, την προώθηση, και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ίσων ευκαιριών, την κατάρτιση και την επαγγελματική ανάπτυξη. 

Σχετικά με τους στόχους του ευρωπαϊκού έργου DIMAIN, το ΚΕΑΝ με χαρά υπογραμμίζει την επιτυχή συμμετοχή του Οργανισμού στις δράσεις και τις εκδηλώσεις που σκοπό είχαν:         

  • Να εισαχθεί, να παρουσιαστεί  και να εφαρμοστεί το «Εθνικό Καταστατικό Πολυπολιτισμικότητας» στις χώρες εταίρους, το οποίο θα καλλιεργήσει την επίγνωση, θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διαχείριση της πολυπολιτισμικότητας και θα προωθήσει την ενσωμάτωση.
  • Να αναπτυχθεί και να προωθηθεί ένας Πρακτικός Οδηγός, προσεγγίσεις και δραστηριότητες, οι οποίες θα ενισχύσουν την ενσωμάτωση και την ποικιλομορφία και ουσιαστικά περιορίζουν τις διακρίσεις και την κοινωνική ανισότητα εντός του χώρου εργασίας και την ευρύτερη κοινωνία.
  • Να παρέχεται κατάρτιση και επαγγελματική εξέλιξη σε διοικητικά στελέχη, διαχειριστές ανθρώπινου δυναμικού, σε ειδικούς ανθρώπινου δυναμικού, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, εξοπλίζοντάς τους με την απαραίτητη γνώση, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες ώστε να διαχειριστούν και να υποστηρίξουν επιτυχώς την ποικιλομορφία και την ένταξη στον χώρο εργασίας.
  • Να παρέχεται μια Πλατφόρμα Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στην ομάδα-στόχου και σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να αναπτύξουν δίκτυα επαγγελματιών, που εφαρμόζουν την διαχείριση της ποικιλομορφίας και πρακτικές, μέτρα ή/και πολιτικές  ένταξης.

Στα παρακάτω links, μπορείτε να βρείτε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τον «Καταστατικό Χάρτη της Διαφορετικότητας» αλλά και του «Πρακτικού Οδηγού για τον Καταστατικό Χάρτη της Διαφορετικότητας» (Οδηγός)  :

http://dimain.eu/el/diversity-charter/11-diversity-charter/47-dimain-diversity-charter-gr-en

http://dimain.eu/el/diversity-charter/11-diversity-charter/48-dimain-diversity-charter-gr-gr

http://dimain.eu/el/diversity-charter/11-diversity-charter/40-dimain-diversity-charter-guide-gr-en

http://dimain.eu/el/diversity-charter/11-diversity-charter/40-dimain-diversity-charter-guide-gr-enhttp://dimain.eu/el/diversity-charter/11-diversity-charter/41-dimain-diversity-charter-guide-gr-gr

http://dimain.eu/el/diversity-charter/11-diversity-charter/41-dimain-diversity-charter-guide-gr-gr

http://dimain.eu/el/diversity-charter/11-diversity-charter/40-dimain-diversity-charter-guide-gr-enhttp://dimain.eu/el/diversity-charter/11-diversity-charter/41-dimain-diversity-charter-guide

-gr-gr

Leave a comment

Your email address will not be published. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.