Follow us:

EVS – “I Care About You”

[vc_row][vc_column][vc_column_text]11/10/2016 – 10/04/2017)

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) που είχε ως στόχο να εμπλέξει ενεργά 1 εθελόντρια από την Ιταλία στον τομέα της ένταξης μεταναστών.

Μέσα από το πρόγραμμα, προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο «KE & AN’s House» – Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που δημιούργησε το ΚΕΑΝ και απευθύνεται σε ανήλικα παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

Η εθελόντρια είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει ενεργά στην δημιουργία και οργάνωση του εβδομαδιαίου προγράμματος δραστηριοτήτων του Κέντρου και στον σχεδιασμό και στην διεξαγωγή των καλλιτεχνικών και μουσικών εργαστηρίων, ενώ ταυτόχρονα είχε την δυνατότητα να καλλιεργήσει τις δεξιότητές της, να υλοποιήσει τις ιδέες της, να ξεδιπλώσει την δημιουργικότητά της και να λάβει πρωτοβουλίες. Πέρα από την συμμετοχή της στην λειτουργία του Κέντρου, συνέβαλε και στην καθημερινή λειτουργία του οργανισμού μας.

DELILAH

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία που αποκόμισε η Delilah από την συμμετοχή της στο πρόγραμμα:

“Γεια σας! Το όνομά μου είναι Delilah, είμαι 23 ετών και φοιτήτρια Παιδαγωγικής και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου ως εθελοντής Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS).


Έζησα την εμπειρία του EVS – της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας μέσω της οργάνωσης ΚΕΑΝ και προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης – “KE & AN’s House” που δημιούργησε η οργάνωση και απευθύνεται σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατάφερα να δω και να μάθω πολλά πράγματα, αλλά και να λάβω πείρα σχετικά με το αντικείμενο που είχα σπουδάσει.

Με γοήτευσε ιδιαίτερα η διαδικασία δημιουργίας και μετατροπής του Κέντρου σε ένα μελλοντικό σχολείο, πλήρως εξοπλισμένο με διδακτικό υλικό για τη δημιουργικότητα και την εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Μου άρεσε ιδιαίτερα που είδα και κατανόησα πως ένας εκπαιδευτικός ενισχύει την αυτονομία των παιδιών κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων.

Κατάφερα να ξεδιπλώσω και να ενδυναμώσω τη φαντασία των παιδιών, να συμβάλλω στην αισθητηριακή τους ανάπτυξη και στην ενίσχυση των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων, μέσω δραστηριοτήτων τέχνης όπως τα εργαστήρια “Chinese Shadows”, “A snowman All Around”, “Art Lab – Crown Yourself”, “Art Lab – Superheroes Together”, “Theatrical Representation of a Classical Fairytale” και “Music Lab”. Όλες αυτές οι δραστηριότητες δημιούργησαν ένα ισχυρό αίσθημα ενότητας στα παιδιά και τα βοήθησαν να ξεδιπλώσουν το πάθος τους για τις τέχνες. Καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων παρατηρούσα με ευχαρίστηση την ελευθερία και τον αυθορμητισμό με τον οποίο τα παιδιά κινούνταν.

Μέσα από την συμμετοχή μου στην λειτουργία του Κέντρου και από την συνεργασία μου με την ομάδα των παιδιών, κατάφερα να τα γνωρίσω καλύτερα και να κερδίσω την εμπιστοσύνη τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω την άριστη οργάνωση του χώρου και των δραστηριοτήτων και την ευγένεια του εκπαιδευτή του Κέντρου ο οποίος με δίδαξε πώς να προσεγγίζω παιδιά που έχουν δραπετεύσει από μια πολύ σκληρή πραγματικότητα για την ηλικία τους και πως μπορώ να τα βοηθήσω ώστε μέσα από την εκπαίδευση να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και να αισθανθούν ασφάλεια στην κοινωνία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

Your email address will not be published. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.