Εκπαιδευτική Ημερίδα: Πρόγραμμα ενίσχυσης Εθελοντών Πυροσβεστών στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου η Εκπαιδευτική Ημερίδα του έργου «Greece Wildfires Emergency Response», ενός προγράμματος για την ενίσχυση εθελοντών πυροσβεστών στην Ελλάδα. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και τις OlamAid and ZWST, σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου και το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και με χρηματοδότηση από την Aktion Deutschland Hilft.

H ημερίδα έλαβε χώρα στο Νεστορίδειο Μέλαθρο της Ρόδου όπου στην έναρξη χαιρέτησαν ο εντεταλμένος σύμβουλος Δήμου Ρόδου κ. Μιχάλης Θωμάτος, ο κ. Μιχάλης Παπαμιχαήλ σύμβουλος Δημάρχου στο Αυτόνομο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ κ. Σταύρος Μηλιώνης και ο project manager της OlamAid κ. Carlo Schenk.

Με την αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του έργου ηκ. Αθηνά Αμπατζίδη, senior project manager του ΚΕΑΝ, αναφέρθηκε στο ρόλο των οργανώσεων για την ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης και Πυροπροστασίας σε περιοχές της Ελλάδας μέσα από επαγγελματικές εκπαιδεύσεις στην Πυροπροστασία, στις Πρώτες Βοήθειες και στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, καθώς και παροχή απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας. Επιπλέον ο κ. Νικόλαος Ρόκκας, Ανθυποπυραγός ΕΜΟΔΕ Ρόδου μίλησε για την πυροπροστασία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νησί της Ρόδου. Τέλος η κ. Γεωργία Νασιοπούλου, ψυχολόγος και συντονίστρια του έργου μίλησε για τις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας με βάση το μοντέλο του ΠΟΥ.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε πλήθος κόσμου όπως μέλη εθελοντικών οργανώσεων πυρόσβεσης Ρόδου, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Ρόδου καθώς και πολίτες.

Leave a comment

Your email address will not be published. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.