DIVERSITY MANAGEMENT WORKSHOP
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 διαδικτυακά το Diversity Management Workshop από το ΚΕΑΝ για την Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Embracive. Το Workshop παρακολούθησαν στελέχη ανθρώπινου δυναμικού από μεγάλες εταιρείες όπως Inditex, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., Ελληνικός Χρυσός, Μύλοι Λούλη, Ecolab S.A., Printec Hellas S.M.S.A, Chimar hellas, Λαμπαδάριος και Συνεργάτες και Kyvernitis Travel.
Το Workshop άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κος Σταύρος Μηλιώνης. Το 1ο μέρος του εργαστηρίου ήταν αφιερωμένο στην παρουσίαση του έργου Embracive και των αποτελεσμάτων του, στην εμπειρία που έχει αποκτηθεί μέχρι τώρα, καθώς και στους επιχειρηματικούς στόχους των συμμετεχουσών εταιρειών για τη διαφορετικότητα. Το 2ο μέρος ήταν αφιερωμένο στη Χάρτα της Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Η Κατερίνα Ψύχα, υπεύθυνη επικοινωνίας του Diversity Charter Greece, παρουσίασε τα οφέλη των υπογραφόντων της Χάρτας, καθώς και τις δραστηριότητες που υλοποιούνται από το Diversity Charter Greece.
Στο 3ο μέρος παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές για τη Διαφορετικότητα από την ελληνική και διεθνή αγορά από τον κο Θεόδωρο Κατσίκη, Inclusion & Diversity Lead της Accenture και την κα Λία Μπερτσιάδου, Inflammation & Immunology Lead, Επικεφαλής της πρωτοβουλίας “Διαφορετικότητα & Ένταξη, Δράση!” της Pfizer σε Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα. Στο 4ο μέρος “Role Models – Diversity Expert”, άνθρωποι με θετική διάθεση μίλησαν για τη δική τους εμπειρία, και μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τους τρόπους που οι ίδιοι ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια. Ο κος Βαγγέλης Αυγουλάς, πρόεδρος της οργάνωσης “Με άλλα μάτια” μίλησε για το δικαίωμα κάθε πολίτη για αυτόνομη, ισότιμη και ασφαλή πρόσβαση και συμμετοχή σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων (παραγωγικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς κ.ά.) της κοινωνίας. Στη συνέχεια, ο κος Γιάννης Χατζημπέης επαγγελματίας του Marketing & Fundraising, Παραολυμπιονίκης, Ironman, ομιλητής παρακίνησης και μέντορας μίλησε θετικά για τη δική του εμπειρία, παρωθώντας τις συμμετέχουσες εταιρείες να προσλάβουν εργαζόμενους που εκπροσωπούν όλους τους πυλώνες της διαφορετικότητας. Τέλος, η Δρ. Αναστασία Κυνηγού, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια για τα Παγκόσμια Διαδικτυακά Προγράμματα, Ανώτερη Λέκτορας στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Manchester τόνισε τη σημασία των πολιτικών διαφορετικότητας.
Το 3ο και 4ο μέρος της ημερίδας παρακολούθησαν από κοινού οι επιχειρήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου – μέσω σύνδεσης Teams.