Διοργάνωση ημερίδας (multiplier event) με θέμα «Οροπέδιο Λασιθίου: ταξίδι πολιτιστικής κληρονομιάς»

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων – ΚΕΑΝ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ημερίδα με θέμα: «Οροπέδιο Λασιθίου: ταξίδι πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων  «Αντωνίου Βορεάδη» στο Δημαρχείο του Οροπεδίου Λασιθίου. Εκεί θα παρουσιαστεί ο Οδηγός που απευθύνεται σε διαχειριστές κοινότητας που εργάζονται σε ορεινές και αγροτικές περιοχές προκειμένου να δημιουργήσουν ευκαιρίες ανάπτυξης με βάση την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και το μονοπάτι πολιτιστικής κληρονομιάς Geotrail. Δράσεις που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ Comm.On Heritage. Community Manager for Inclusive Development of Vulnerable Areas based On Heritage.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τις ομιλίες τους: ο Δημήτρης Πλευράκης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ο Νικηφόρος Γερακάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ο Μανώλης Χρονάκης, Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ψυχρού Ξένιος Δίας και η Δέσποινα Χατζάκη, Πρόεδρος του Γυναικείου Συλλόγου ΡΕΑ του Οροπεδίου Λασιθίου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης και ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ, Σταύρος Μηλιώνης.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Comm.ON Heritage – Community Manager for Inclusive Development of Vulnerable Areas based On Heritage Comm.on Heritage που ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2022. Στο ευρωπαϊκό έργο μαζί με το ΚΕΑΝ συμμετέχουν άλλοι τρεις οργανισμοί από την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Πορτογαλία.  Η περιοχή παρέμβασης στην Ελλάδα είναι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή καινοτόμων παρεμβάσεων στον τομέα του πολιτισμού που αποσκοπούν στη βελτίωση των δεξιοτήτων των πολιτιστικών φορέων και την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης σε ευάλωτες ορεινές περιοχές.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.