Διαδικτυακή εναρκτήρια συνάντηση (kick-off) του έργου Embracive

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 28 και 29 Απριλίου 2020, η εναρκτήρια συνάντηση (kick – off) του έργου EMBRACIVE «Embracing Diversity and Fostering Inclusion in the Workplace» εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη της πανδημίας του Covid-19.  

Πρόκειται για ένα νέο και καινοτόμο έργο που στοχεύει στην προώθηση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της κοινωνικής ένταξης στον επιχειρηματικό τομέα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο. Στο έργο, σημαντικό ρόλο παίζει η υποστήριξη και η προώθηση της Χάρτας Διαφορετικότητας, ενός εργαλείου για τις επιχειρήσεις που έχει δημιουργήσει το θεωρητικό πλαίσιο για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον 

Όλοι οι εταίροι συμφωνούν στην ανάγκη ενθάρρυνσης τόσο των επιχειρήσεων όσο και όλων των οργανισμών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν πολιτικές διαφορετικότητας και ένταξης. Από τις έρευνες προκύπτει πως τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο υπάρχουν κοινές προκλήσεις λόγω των μεγάλων ομοιοτήτων σε πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο. 

Το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (ΚΕΣΔ), ως συντονιστής εταίρος, το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρηματικής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ) Σ), το Center for Social Innovation – CSI) και το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) σχεδίασαν και προετοίμασαν τις δραστηριότητες του έργου και συμφώνησαν στους κοινούς στόχους. Οι εταίροι συζήτησαν για τα διάφορα στάδια του έργου που περιλαμβάνουν έρευνα, εκπαίδευση, προβολή των αποτελεσμάτων και αξιολόγηση των δραστηριοτήτων εν γένει. Στους βασικούς στόχους του προγράμματος Embracive περιλαμβάνονται η προώθηση της μη διάκρισης, η καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στο επιχειρηματικό περιβάλλον.  

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.