Follow us:

Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης για το Planetbook στη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη, 25/1/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 24η Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6 μμ  πραγματοποιήθηκε  Συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη ( Archdiocesan Cathedral of the Holy Trinity) με θέμα : Ποιος λέει ότι μόνον οι ενήλικες μόνο μπορούν να σώσουν τον Πλανήτη;  (Who said only grownups could save the planet?) από τη μη Κυβερνητική Οργάνωση ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας.

Το Planetbook είναι το πρώτο εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον το οποίο παρουσιάζεται σε επιδαπέδια μορφή (6 Χ 6) σε σχολεία και εκδηλώσεις καθώς και σε εφαρμογή για κινητά Android και i-Phone. Περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις εγκυκλοπαιδικών γνώσεων που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, τα τέσσερα στοιχεία της φύσης- Γη, Αέρας, Νερό, Ήλιος- καθώς και την δράση περιβαλλοντικών οργανώσεων στην Αμερική αλλά και διεθνώς. Στην Ελλάδα το Planetbook διανεμήθηκε σε πάνω από 700 σχολεία και ενημερώθηκαν 26,000 μαθητές.

Στην Αμερική, το Planetbook παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα σε τρία σχολεία της Νέα Υόρκης και συγκεκριμένα στο William Spyropoulos Greek-American Day School of St. Nicholas, The Cathedral School και St. Demetrios Greek-American School.

 

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕΑΝ, κ. Σταύρος Μηλιώνης, η Διευθύντρια της Αρχιτεκτονικής Τοπίου / Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  στο Bernard and Anne Spitzer School of Architecture, The City College of New York,  κ. Denise Hoffman Brandt, ο Διευθυντής της διεθνούς οργάνωσης Trees for the Future, κ. David Tye και η Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων/ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη σχολή Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολης στην Πάφο, Δρ. Τζούλια Τζώρτζη.

   

Τα βασικότερα σημεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου είναι τα ακόλουθα:

1.      Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων), κος Σταύρος Μηλιώνης, ο οποίος παρουσίασε τον τρόπο και τους κανόνες που παίζεται το  περιβαλλοντικό παιγνίδι  Planetbook που είναι δημιούργημα της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης ΚΕΑΝ. Επίσης ανέφερε για την πολύ σημαντική συνάντηση που είχε με την Διευθύντρια του Central Park στη Νέα Υόρκη. Στα πλαίσια αυτά συμφωνήθηκε  3μερη εκδήλωση στο Central Park το Μάιο του 2013 με την υποστήριξη και τη συνεργασία της  Διοίκησης  του Central Park και συγκεκριμένα του City of New York Parks and Recreation. Η διοίκηση του Central Park θα προσκαλέσει όλα τα σχολεία του Manhattan που βρίσκονται γύρω από το Central Park

2.       Η Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια  του Πανεπιστημίου Bernard and Anne Spitzer School of Architecture, The City College of New York- Denise Hoffman Brandt , η οποία παρουσίασε τη σημαντικότητα του περιβαλλοντικού παιγνιδιού για την παιδική ηλικία και την ευαισθητοποίηση την οποία μπορεί να έχουν τα παιδιά μέσω του παιχνιδού Planetbook σε θέματα οικολογίας, εξοικονόμισης ενέργειας και κλιματικής αλλαγής με βάση τις ερωτήσεις που θέτονται στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι.

3.       Ο  Managing Director, Trees for the Future- David F. Tye ο οποίος παρουσίασε τις συνεργασία που έχει ήδη η οργάνωσή του με το ΚΕΑΝ και την  υποστήριξή της οργάνωσής του  στο Planetbook

4.       Η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της   Αρχιτεκτονικής Σχολής και Διευθύντρια Ερευνητικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις,  η οποία προσκλήθηκε για να παρουσιάσει το θέμα «Παιχνίδι και Αρχιτεκτονική Τοπίου» . Τόνισε τη δυνατότητα ένταξης και λειτουργίας περιβαλλοντικών παιγνιδιών στο φυσικό περιβάλλον δηλαδή  σε πάρκα, σχολικές αυλές, δάση ώστε τα παιδιά να μπορούν να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν συγχρόνως  για το περιβάλλον.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε η Γενική Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας  (Consul General of the Republic of Cyprus) στη Νέα Υόρκη κα Κούλα Σοφιανού η οποία υποστήριξε ένθερμα την εκδήλωση με σχετικές δηλώσεις στο Ελληνικό Κανάλι Αντένα καθώς και στο Ομογενειακό Κανάλι (NGTV). Επίσης παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Ελληνικού Προξενείου, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και της Αρχιεπισκοπής.

Τη συνέντευξη τύπου  ( Press Conference) παρακολουθήσαν δημοσιογράφοι, καθηγητές πανεπιστημίου, δάσκαλοι και  καθηγητές από δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, αρχιτέκτονες τοπίου που ασχολούνται με το περιβαλλοντικό παιχνίδι κα

Υ.Γ

Παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε το παρακάτω link για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Planetbook

Σταύρος Μηλιώνης   T: 0030-210-2692881   Μ. smilionis@stavrosm18.sg-host.com

Ισαβέλλα Γεωργίου Τ: 0030-210-2692881   Μ. i.georgiou@stavrosm18.sg-host.com

KEAN- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, T. 0030 210 2692881, F. 0030 210 2692881, M. info@stavrosm18.sg-host.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Όλγα Γουρδομιχάλη

Project Manager

Από το 2013 έως το 2022, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας
Αθηνών συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διεθνείς
δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα
όσο και στο εξωτερικό. Επί σειρά ετών, διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναπτύσσει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα νέων σχετικά με την έρευνα.
Ταυτόχρονα συμμετέχει σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, πυροπροστασίας
και φροντίδας αδέσποτων ζώων.


Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.
Εντάχθηκε στο ΚΕΑΝ το 2018 και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί δράσεις και έργα
σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τον Νοέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε το
μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη του
Πανεπιστημίου Πειραιά.