Follow us:

1st SPARTA NIGHT RUN RACE

ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ SPARTA NIGHT RUN

 

Σας καλωσορίζουμε στο Αθλητικό γεγονός SPARTA NIGHT RUN που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Δήμο Σπάρτης, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και τον Σύλλογο Σπαρτιάτες Δρομείς.

Το αθλητικό γεγονός SPARTA NIGHT RUN διοργανώνεται για πρώτη φορά και σκοπός μας είναι η καθιέρωση του, ως γιορτή – κάλεσμα του Αθλητισμού – Πολιτισμού, προσκαλώντας Δρομείς και Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό για να συμμετάσχουν και να τρέξουν στην ιστορική Πόλη της Σπάρτης.

Ο νυχτερινός αγώνας δρόμου Σπάρτης, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, θα διεξαχθεί γύρω από το ιστορικό κέντρο της Σπάρτης διανύοντας μια διαδρομή μέσα από μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της ιστορικής πόλης, στα πρότυπα διεθνών αγώνων.

Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) θα λάβουν χώρα και άλλες εκδηλώσεις, όπως Τελετή Έναρξης και Λήξης, Ημερίδα, καθώς και τελετή βράβευσης Αθλητών του Στίβου με καταγωγή από την Λακωνία που έχουν διαπρέψει αλλά και που διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με την καθιέρωση της εκδήλωσης του Sparta Night Run 2019 όλοι μαζί θα σηματοδοτήσουμε την έναρξη της προετοιμασίας του 1ου Ημιμαραθωνίου Λακωνίας το 2020 στην Πόλη της Σπάρτης, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.spartarun.gr

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΑΝ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΗΛΙΩΝΗ

Το ΚΕΑΝ με ιδαίτερη χαρά συμμετέχει στη διοργάνωση του 1ου νυχτερινού αγώνα δρόμου Sparta Night Run.

Σε ένα συναρπαστικό τόπο με μία μοναδική ιστορία ξεκινάμε έναν συναρπαστικό, μοναδικό αγώνα δρόμου που έρχεται για να μείνει αλλά και να αποτελέσει την έναρξη της προετοιμασίας για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Λακωνίας που θα γίνει το 2020 στην Πόλη της Σπάρτης.

Με διεθνείς συνεργασίες, με σύνδεση πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας ερχόμαστε να κινητοποίησουμε τόσο την τοπική κοινωνία όσο την αθλητική κοινότητα της χώρας μας στην πιο ιστορική Πόλη στον κόσμο.

To KEAN τα τελευταία χρόνια ηγείται πρωτοβουλιών σε Διεθνές επίπεδο προκειμένου να προάγουμε ένα φυσικό τρόπο ζωής, έχει έντονη παρουσία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως το Erasmus+, το EVS, η Green Week και περιβαλλοντικές δράσεις.

Μέσω της πρωτοβουλίας “Health Promotion at Sport Clubs” δημιουργήσαμε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο Sport Clubs, με έντονο προσανατολισμό και κατεύθυνση στο φυσικό τρόπο ζωής.

Τώρα είναι σε εξέλιξη το CORPLAY όπου το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και οργανώσεις από 5 άλλες χώρες προωθεί τα αθλητικά και δημοκρατικά ιδεώδη σε αντιδιαστολή με τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και το φόβο.

Ο αθλητισμός ενώνει, ο αθλητισμός συμφιλιώνει και κάνει τη ζωή μας καλύτερη.
Όλοι μπορούμε να τρέξουμε το Σάββατο 18 Μαΐου, όλοι μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή. “Move your body, live your life” – κoύνησε το σώμα σου, ζήσε τη ζωή σου, ήταν το μότο της πρώτης μας δράσης!

Σήμερα σύνθημα όλων μας γίνεται το “ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στο 1ο Sparta Night Run, τρέχουμε βράδυ στην πόλη που γεμάτη Ιστορία μας υποδέχεται με τα Μουσεία όλα ανοικτά και προετοιμαζόμαστε για τον 1ο Ημιμαραθώνιο για το 2020!

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία:
-Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αντιπεριφέρεια Λακωνίας
-Το Δήμο Σπάρτης
-Τους Σπαρτιάτες Δρομείς
-Το Πανεπιστήμιο αλλά και την Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας
και όλους όσους βοηθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διεξαγωγή αυτού του μοναδικού αγώνα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

info@stavrosm18.sg-host.com, vasilis@stavrosm18.sg-host.com, www.facebook.com/Sparta-Night-Run-316504685655197/

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts